Pagini

marți, 22 octombrie 2013

Complexul Energetic Vâlcea.....Vis sau realitate?

„Noi, CET-ul, ne dorim să preluăm activitatea celor două mine Berbeşti şi Alunu şi să le eficientizăm. Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat un Memoriu primul-ministru şi ministrului Economiei, la care au achesat şi directorii de la Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, principalii consumatori de abur tehnologic de pe platforma industrială. Dacă Guvernul va aproba acest lucru, vrem să înfiinţăm Complexul Energetic Vâlcea, sau poate vom găsi o altă denumire, însă până acum, nu am primit niciun răspuns", a spus ing. Ion Cocleţ, director termoficare urbană din cadrul CET Râmnicu Vâlcea la inceputul anului 2012 . ( adevarul.ro )


Intre timp s-a asternut tacerea insa in ultimele luni a inceput sa se sopteasca ca acest lucru chiar se va intampla .Dovada stau cateva opinii spuse prin presa de cativa reprezentanti ai Carierei Miniere Berbesti precum si ai CE Oltenia :


"Directorul Carierei Berbești, Ghiorghie Chielcea, nu este de acord cu externalizarea unității din CE Oltenia. Intenția companiei energetice este de a renunța la cariera Berbești în favoarea CET Govora.  CET Govora vrea să preia Cariera Berbești, a spus Laurențiu Ciurel într-o conferință de presă. Directorul Chielcea spune că până acum nu a fost invitat la nicio discuție pe această temă. “Cât suntem împreună cu CEO e un lucru benefic pentru noi. Am lucrat în structura asta de când mă știu și eram o familie și știți cum e să ieși dintr-o familie. Toată lumea vrea să rămână, dar nu decidem noi. Deocamdată cu noi nu s-a discutat. Probabil o să ne cheme”, a declarat Chielcea" ( Pandurul.ro )


„O să avem cu 2000 de angajaţi mai puţini decât în momentul de faţă. Ar fi un lucru extraordinar, de ce să nu recunoaştem“, declară directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. 


Dacă Antonie numără angajaţii, Ciurel numără creanţele. „Se pare că ar influenţa pozitiv rezultatul financiar, mai ales dacă se reuşeşte stingerea datoriei. Ştim că nu mai putem recupera banii respectivi de la RAAN şi Govora şi atunci parte din sumele acestea s-ar stinge printr-o eventuală fuziune cu cele două entităţi. Acele penalităţi ne împovărează bugetul“, explică acesta. Compania plăteşte impozit pentru creanţele de la aceste societăţi deoarece în buget sunt percepute ca şi venituri. În total, CEO are de recuperat 800 de milioane de lei.

Sentimente.ro

Mai departe, Guvernul trebuie să avizeze fuziunea CET Govora cu Berbeşti şi Termocentralei Halânga cu Husnicioara.


Din primele informaţii, CET Govora este interesată de fuziunea cu Berbeşti, probleme fiind la Severin.( pandurul.ro)


 

Sa intelegem ca anul viitor Complexul Energeti  Valcea va prinde contur ? Ar fi o miscare buna pentru domnul Calea ... insa batalia va fi mare ... 

La final punem si noi o intrebare : De ce pleaca Fam.Tudor din Judet ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu